Höga löner eller säkerhet? Detta föredrar era nya talanger

Ett säkerhetsmedvetet företag som satsar på arbetsmiljö, trivsel, utveckling och säkerhet lockar mer talang än flashiga varumärken, höga löner och lyxiga resor. I det här inlägget vill vi berätta varför företag som bryr sig om säkerhet lockar mer talang.

Säkerhet skapar trygghet på arbetsplatsen.

På ett säkerhetsmedvetet företag som tar sitt ansvar inom duty of care (säkerhetsansvar för medarbetare) kan du räkna med att säkerhetspolicyn är på plats. Här kan du lita på att det utövas brandövningar, hjärt- och lungräddning och andra säkerhetsövningar beroende hur stor risk din arbetsplats har.

Säkerhet ger möjlighet till utlandsarbete.

Har företaget du arbetar på fabriker, kontor eller kunder i andra länder är säkerheten minst lika viktig när du ska åka på tjänsteresa. Ett säkerhetsmedvetet företag arbetar proaktivt med säkerhet och förbereder dig inför tjänsteresan, ger dig rådgivning under resan och hjälper dig med bearbetning efter resan, om det krävs.

Lästips:Stroke på jobbresan i Tanzania

Säkerhet betyder att arbetsgivaren bryr sig om dig som anställd.

En säkerhetsmedveten arbetsgivare vill att de anställda ska vara trygga och må bra på arbetsplatsen, oavsett om hen arbetar inom eller utanför Sverige. Det innebär oftast att de även vill att du ska utvecklas och växa inom företaget, vilket alltid är ett plus.

Säkerhet skyddar både dig och din arbetsplats.

Med en säkerhetspolicy kommer även säkerhetssystem, larm och olika typer av försäkringar. Kanske inget man tänker på som anställd, men som till exempel skyddar ditt företag mot avbrott eller störningar i produktionen. Den skyddar dig även mot kriminella handlingar och bluffakturor samt intrång och eventuella hotbilder.

Säkerhet förebygger skador.

Är din arbetsgivare säkerhetsmedveten arbetar de även proaktivt när det kommer till ergonomiska arbetsverktyg och friskvårdsbidrag. För att minimera risken för skador och sjukskrivningar i framtiden.

 

Ett företag som tar duty of care på allvar lockar till sig fler duktiga medarbetare och får dem att vilja stanna längre. Säkerhet är en investering som du kommer vinna på i längden.

 

Guide:  Så implementerar ni Duty of Care i er säkerhetsstrategi Ladda ner guide

Dela inlägget

« Tillbaka