Konkurs eller lönsamhet – detta kan vara avgörande

En rädsla för att expandera utanför sin hemmamarknad kan vara skillnaden mellan konkurs och lönsamhet – men vågar ni ta steget?

Många företag är oroliga för de risker som en utlandsetablering kan innebära, trots att det kan vara helt nödvändigt för att ta bolaget till nästa nivå. Men är rädslan verkligen befogad? Inte om ni vidtar nödvändiga åtgärder, säger vi!

Skillnader eller förutsättningar?

Att ta sig in på en helt ny marknad kan kännas skrämmande. Utöver språkskillnader kan kultur, infrastruktur och lagar skilja sig radikalt, vilket gör att huvudkontorets trygghet ofta känns långt borta. Skillnaden behöver dock inte bara vara negativ, för faktum är ju att ni faktiskt är i behov av en etablering i landet av en anledning. Kanske kommer ni närmare era råvaror, eller så kan ni effektivisera er produktion? Skillnaderna behöver alltså inte bara vara av ondo, utan kan – med rätt förberedelser – bli en förutsättning för framgång.

Säkerhet vid utlandsresa eller etablering

Precis som ni troligtvis anlitar en revisionsbyrå för att få hjälp med er ekonomi, kan det finnas goda skäl till att anlita en säkerhetsexpert vid en utlandsetablering. Som exempel kan ni via Falck Global Assistance få hjälp med allt som rör säkerhet både före, under och efter en resa eller etablering, så att ni kan göra ert jobb utan att oroa er för säkerheten.


Läs caset:Under lupp: Säker etablering i Bangladesh


Konsultation, sjukvård och ett kontaktnät

Kanske behöver ni hjälp med att researcha en lämplig destination för er etablering, eller rådgivning i samband med er första resa? Att skapa ett kontaktnät på plats tar tid, men kan också vara svårt att göra på egen hand. Även här rekommenderar vi att ta hjälp av ett specialiserat säkerhetsföretag, som kan förmedla kontakter, erbjuda konsultation och hjälpa er att finna rätt vård vid händelse av sjukdom. På så vis spar ni inte bara tid, utan slipper att riskera att er budget spenderas på tvivelaktiga lösningar och grundlösa råd.

En utlandsetablering är inte synonymt med varken otrygghet eller osäkerhet. Genom rätt förberedelser och med hjälp av rätt verktyg kan etableringen innebära nästa steg för er verksamhet och bli en nyckel till långsiktig lönsamhet.

 

Guide:  Risker på resa - detta bör du som VD tänka på när dina medarbetare vistas  utomlands i tjänsten Ladda ner guide

Dela inlägget

« Tillbaka