Reser dina medarbetare ofta till Storbritannien?

Att resa i Storbritannien jämför de flesta med att resa inom Sverige – det finns inga större skillnader man bör vara medveten om innan man åker. Men oavsett vilket land du åker till, trots att det är inom Europa, tillkommer det alltid några extra säkerhetsåtaganden som du inte hade behövt tänka på om du hade varit på hemmaplan.

I det här inlägget har vi samlat det du som VD bör informera dina medarbetare om när de ska åka till Storbritannien.

Gör en lägesrapport

Innan du eller dina anställda ska åka på tjänsteresa till Storbritannien bör ni undersöka hur läget ser ut just nu. Går flygen som de ska eller har det hänt något på sistone som kan ge er resa några konsekvenser? Storbritannien är vanligtvis ett tryggt resmål, men med anledning av risk för eventuella terrorattacker har landet en hotnivå fyra på en femgradig skala, vilket betyder att en attack är mycket sannolikt.

Undersök väderläget

Innan ni åker bör du undersöka vilket väder det uppskattas att bli i landet. Under vintern kan storm och kraftigt snöfall åstadkomma inställda flyg och trafikkaos, därför kan det vara bra att ha möjligheten att avboka i rätt tid. För vem vill spendera julafton på en flygplats?

Ta med ditt sjukförsäkringskort

Du vet aldrig när du råkar ut för en olycka, sjukdom eller behöver besöka en läkare. Glöm därför inte att ta med dig det Europeiska sjukförsäkringskortet. Det är inte bara gratis utan håller dig dessutom försäkrad. En bra kombination!


Lästips! Blogg: Vad täcker den där reseförsäkringen, egentligen?


Undvik större folkmassor

Storbritannien har stärkt säkerhetsåtgärderna i landet på grund av en eventuell terrorattack, vilket betyder att ni uppmanas att vara uppmärksamma, pålästa och medvetna om hot som finns i landet. Håll dig uppdaterad genom nyheter och information kring sammankomster som helgdagar, fester, demonstrationer eller andra händelser som kan påverka dig. Glöm inte att hålla koll på din omgivning om något känns avvikande.

Var uppmärksam

Ficktjuvar finns i nästan alla städer och därför är det viktigt att du och dina anställda är uppmärksamma på era handväskor och värdehandlingar. Ett tips är att alltid ta kopior på pass, biljetter och försäkringshandlingar så att du har ett på dig och ett på hotellrummet. Var dessutom extra uppmärksam när du ska ta ut pengar och försök använda bankomater inne på ett bankkontor istället för ett ute på gatan.

Var försiktig i trafiken

Det är vänstertrafik i Storbritannien vilket är bra att vara förberedd på om du hade tänkt köra bil i landet. Var försiktig om du är ovan vid att köra på vänster sida av vägen, framför allt i korsningar och rondeller. Även om du färdas till fots är det viktigt att vara extra uppmärksam, då trafiken kommer från den motsatta riktningen mot vad du är van vid.

Nödnumret i Storbritannien är samma som här i Sverige – 112. Vill du veta mer om hur du kan säkra dina medarbetare? Ladda ner guiden nedan:

 

Guide:  Frågorna du måste ställa dig innan dina medarbetare åker på tjänsteresa Ladda ner guide

 

Dela inlägget

« Tillbaka