Reser dina anställda ofta? Då bör du tänka på detta!

Är dina anställda regelbundet på tjänsteresor? Har ni en filial utomlands eller planerar ni en resa till ett för er nytt land? Säkerhetstänket är en färskvara som behöver underhållas för att vara aktuellt. I det här blogginlägget tipsar vi om fyra vägar till ett proaktivt och långsiktigt säkerhetstänk vid tjänsteresor.

1. Håll kunskaperna fräscha

Arrangera regelbundna säkerhetsutbildningar och övningstillfällen för de medarbetare som ofta befinner sig på resande fot. Låt dina medarbetare prova på att agera under stress, erbjud utbildningar i självförsvar och verka för att säkerhetstänket ska vara en självklar del i varje medarbetares vardag.

2. Erbjud språkkurser

Att ha baskunskaper i det språk som gäller på destinationen dit dina medarbetare ska resa kan vara värdefullt för era affärer, men också vara viktigt ur en säkerhetsaspekt. Att kunna kommunicera kring exempelvis sjukvård och medicin kan vara ovärderligt, liksom att känna till kulturella värderingar och vanliga hälsnings- och artighetsfraser.

3. Bjud in experter

Genom föreläsningar med experter på det land eller den region dit dina medarbetare ofta reser håller ni er uppdaterade kring kultur, normer och aktuella händelser. Låt dina medarbetare ställa frågor till experten, be om ett skriftligt underlag att spara och låt föreläsningarna bli ett inslag som återupprepas med jämna mellanrum.

 

Guide:  Matrelaterade åkommor är en faktor som är svår att förutsäga och undvika  oavsett hur påläst du är om landet du besöker. Läs vår guide om hur du undviker  matrelaterade problem på resan Ladda ner guide

4. Erbjuda regelbundna medicinska kontroller

En medarbetares hälsotillstånd bör inte bara baseras på hur personen “upplever sig känna” i de fall där medarbetaren t.ex. ska stationeras utomlands. Erbjud därför medicinska kontroller för dem som ska resa långt och utvärdera hälsotillståndet i relation till destinationens potentiella risker.

5. Uppmuntra till en aktiv livsstil

En aktiv livsstil leder många gånger till en förbättrad stresstålighet, men även till ett bättre hälsotillstånd. Uppmuntra till en aktiv livsstil genom att exempelvis erbjuda friskvårdsbidrag, gemensamma träningstillfällen och kurser i yoga eller meditation. På vis skapar du bättre förutsättningar för dina anställda – så att de kan agera på topp, även under stress.


Lästips! Guide: Så förbereder du dig för en säker resa


 

Dela inlägget

« Tillbaka