Falck som arbetsplats – så är det att jobba i händelsernas centrum!

Hur är det egentligen att vara en del av Falcks team? Att ha som arbetsuppgift att förebygga olyckor, hantera nödsituationer och hjälpa personer som råkat illa ut? Det ska vi berätta här!

Vi har intervjuat Falck Global Assistances medarbetare Jon Stewen, Business Development Manager, och Tommi Nyström, Chief Security Officer! Båda har en gedigen bakgrund inom militären och har tidigare arbetat som säkerhetskonsulter på varsitt håll. Idag fortsätter de göra samhället säkrare som en del av Falcks verksamhet.

Yrkesroller som skapar trygghet i människors vardag

Tommi, som arbetar på Falck i Finland, berättar att hans arbetsuppgifter omfattar en hel del verksamhetsutveckling. Men han har också en rådgivande roll, där han stöttar Falcks kunder och hjälper till att lösa säkerhetsrelaterade problem. Framför allt arbetar han mycket med riskhantering vid resor, ett område där säkerhetsnivån successivt stiger på grund av de oroligheter många länder kämpar med idag.

Det Tommi uppskattar mest med sitt jobb är att få en möjlighet att hjälpa människor och få dem att känna sig säkra. Att jobba med säkerhet kan vara kaotiskt och förmågan att snabbt identifiera problem – och dessutom möta dem med korrekta lösningar – blir extra viktig. Tommi anser att en av de mest betydelsefulla egenskaperna i hans roll är förståelse för hur människor beter sig i hårt pressade situationer. Man behöver även vara bra på att hela tiden anpassa sig efter konstant förändring.

Lästips! Så definieras ett högriskland

Jon, som jobbar för Falck i Sverige, har lite andra ansvarsområden. Hans arbetsuppgifter omfattar i första hand att ta fram marknadsplaner och nätverka. Nätverkande blir extra viktigt för en verksamhet som Falck – där man är beroende av att bygga förtroende, trygghet och mänskliga relationer.

Falcks förhållningssätt präglas av en stolthet över att vara en verksamhet som står för trygghet i samhället och verkar nära inpå människors vardag. Jon anser att just ansvaret, tillsammans med friheten i arbetet, är något av det bästa med hans roll. Jobbet kräver att man är lyhörd, kan tänka strategiskt, hitta kreativa lösningar och framförallt – har bra social förmåga.

 

Guide:  Säkerhet under flygresan – tänk på det här! Ladda ner guide

Dela inlägget

« Tillbaka