Bidrar du till en osäker verksamhet?

Ansvarar du för företagets och medarbetarnas säkerhet? Då är det extra viktigt att du håller dig uppdaterad och arbetar proaktivt för att minimera potentiella risker och öka chansen till en väl fungerande och trygg verksamhet.

I det här blogginlägget har vi samlat några av de viktigaste sakerna du bör känna till – och tipsar om relevant läsning för dina behov.

Lär om arbetsgivarens säkerhetsansvar

Känner du till begreppet “Duty of Care”? Då vet du också att detta inbegriper ett lagstadgat ansvar för alla svenska bolag. I den kostnadsfria guiden “Så implementerar ni Duty of Care i er säkerhetsstrategi” berättar vi mer om vad begreppet innebär och om vad som kan hända om ett företag misslyckas med att leva upp till det.

Slipp matrelaterade problem på resa

Svenskar är i regel beresta och vana vid att visas i andra kulturer med andra matvanor. Trots det är matförgiftningar och andra matrelaterade problem fortfarande en vanlig orsak till missade semester- eller konferensdagar. Lär dina medarbetare att förebygga de små missarna med guiden “Så undviker du matrelaterade problem på resan”.

Öka er lönsamhet genom ett smart säkerhetstänk

En riskpräglad utlandsetablering blir sällan lönsam. I inlägget “Så skapar säkerhet lönsamhet” berättar vi om hur du som är säkerhetsansvarig ska tänka för att bidra i företagets resa mot ökad lönsamhet och trygg expansion.

Undvik sjukskrivningar efter resa

Undermålig information, otrygga researrangemang och brist på research inför etableringen – det finns många saker som kan resultera i en sjukskrivning efter resa. Vad de har gemensamt? Företagets VD och säkerhetsansvarige kan ofta förebygga riskerna. Vi utvecklar resonemanget i blogginlägget “Du är anledningen till att dina anställda blir sjukskrivna efter tjänsteresan”.

Bli bättre på att attrahera talang

Ett uttalat och genomgående säkerhetstänk i en bransch som annars förknippas med en förhöjd risk kan vara en viktig del i att attrahera ny talang. Läs mer i blogginlägget “Ett säkerhetsmedvetet företag lockar mer talang”.

Gör mer kvalificerade riskbedömningar

Som säkerhetsansvarig är du säkert van vid att göra riskbedömningar inför tjänsteresor och etableringar. Läs om vilka faktorer som vi anser vara nödvändiga att ta med i bedömningen i inlägget “Så definieras ett högriskland“.


Guide:  Frågorna du måste ställa dig innan dina medarbetare åker på tjänsteresa Ladda ner guide

Dela inlägget

« Tillbaka